pozadí

čtvrtek 28. června 2012

Vláčkový kapsář

The Train Organizer


Když mě kamarádka požádala o ušití kapsáře pro její holčičky, netušila jsem, že nepůjdeme do žádných kytiček, natož obvyklé růžové. Kapsář je svěží, střih osvědčený, doufám, že bude dobře sloužit.


Na dřevěné tyči se bude určitě vyjímat lépe jak na násadě od smetáku:-)



pátek 22. června 2012

2 klučičí ragovky

2 Ragquilts

 

Dostala jsem zakázku na 2 deky ve stylu rag quilt (roztřepený vzhled), paní měla přání červeno-bílo-modré barvy, dohodli jsme se na košilovině (kterou byla docela fuška sehnat), dostala jsem rozměry a začalo šití a stříhání...



Deky nejsou úplně stejné, čtverečky jsem naskládala, jak se povedlo, ale odlišují se hlavně zadní stranou.



středa 20. června 2012

Dárek do Kanady

A Gift to Canada

 

 Loni se mi odstěhovala kamarádka do Kanady. Má 3 děti, kluky, a za pár týdnů má přijít na svět 4. děťátko, holčička. Kamarádčina sestra tam pojede, aby jim trošku pomohla v začátku a snad přijede včas, aby pohlídala tu klučičí smečku v době porodu, protože kamarádka se zatím nedomluví, což by u porodu mohl být trošku problém, takže přítomnost manžela je nutností. Doufám, že přibalí i moje dárečky pro kamarádčiny děti.




Teď je tam sice vedro jako u nás, ale sněžilo prý ještě začátkem května, takže nákrčníky kluci přes rok snad užijí a miminko určitě nepohrdne něčím k ožužlávání.



No a taky něco pro kamarádku.


Ano, kdo na kosmetické taštičce poznal zbytky látek z fotkové deky, má dobrý postřeh:-) Zůstaly mi skutečně jen kousíčky a jsem ráda, že budou dělat radost až za mořem.

pátek 15. června 2012

U nás doma

My home - entranceroom 

 

Ráda pro inspiraci nahlížím k jiným, mám ráda fotky z domovů, jejich interiérů, tak jsem se rozhodla zveřejnit aspoň pár drobností od nás. Kdo k nám přijde na návštěvu, vejde do mrňavé předsíně.

Malý nástěnný quilt v naší předsíni.



Nijak složitý, ale přesto ho mám ráda. Byly to snad první látky, které jsem tehdy objednala v zámoří, jsou od Mody.



Botník dělal snad před 30 lety můj taťka na míru. Byl vínově červený, výplň ve dvířkách tvořila zažloutlá kanava. Jiný, takhle atypický nábytek jsem nesehnala, takže došlo na renovaci. Zvolila jsem zelenou, sama natřela, sama potáhla dvířka. Není to žádný designérský kousek, ale slouží dobře a je v něm i kus mé práce. A paneláková minichodba je aspoň trošku veselá.




pátek 8. června 2012

Jaro v paneláku

Spring in a block of flats

 

Učím se hledat krásu i v panelákovém bydlení a letos je mi velkou radostí už 2 měsíce kvetoucí rostlina v květináči zavěšeném na zábradlí balkónu.Nebe občas doplňuje mou zapomnětlivost a sem tam na kytičku zaprší.


Dalším milým překvapením je kaktus, který mám už od dětství. Vždy jsem si dělala legraci, že je to nějaký vzácný druh, který kvete jednou za 50 let, protože mi nikdy nekvetl. A za dobu mého manželství (cca 7 let) kvete už potřetí. Tak přemýšlím, co mu asi dřív chybělo? :-)


  Škoda jen, že tou nádherou se člověk může kochat jen jeden den, druhý den už uvadá...