pozadí

pondělí 12. března 2012

Batůžky pro děti

The Small Bags (Ruksacks) for Children


Když chci šít něco nového, často nemívám konkrétní představu. Otevřu skříň (či skříně) s látkami a dívám se, která na mě zavolá. Při pohledu na látku se mi teprve tvoří představa, co by z ní mohlo být a někdy musí látka ležet dlouho, než její volání zaslechnu a naskočí mi ta správná představa. Tak to bylo i s kousekm červeného kanafasu. Najednou jsem jej viděla v kombinaci s jiným plátnem a nápad byl tu. Batůžek pro holčičku.


Nápad se osvědčil, protože batůžek je lehounký, stáhnout ho dokáže už dvouletý prcek a při tom si popruhy může povolit i dospělý, pokud dítko už nemá zájem o břemeno na zádech. Střih je samozřejmě vlastní, v průběhu času se nijak zásadně neměnil, někdy ušiju kapsičku s aplikací, někdy aplikuji přímo na batůžek.


Aplikace jsou buď dle mého nápadu nebo podle přání dětí.


Zelený s kytičkou jsem posílala do Rakouska, což je pro mě velká čest. Ne, že bych si nevážila tuzemských zákazníků, jsem naopak ráda za každého! Ale znamená to, že jsem obstála v konkurenci i tamních výrobců.


A jeden pro malého námořníka:-)


Zatím poslední byl na zakázku. Normálně z růžové moc nešiji, ale tady to bylo přímo přání.


7 komentářů:

  1. krásné, já osobně bych si vybrala ten "rakouský" :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzanko obdivuji, se strojem jsem sice kamarád, ale takhle kouzlit, krásná práce ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za milou návštěvu ♥. A batůžky jsou príma, přesně vidím naše holčičky, jak by si do nich balily všechny svoje nezbytnosti :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zelený je krásný, ale osobně mě nadchl ten s jezevčíkem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné,úžasné,jste moc šikovná....návod na zavinovačku mi ulehčil spoustu přemýšlení,jak dětem ušít televizní deky...:o))Najdu někde návod na tento batůžek?Dcera se dívala se mnou a prý nutně potřebuje ten poslední s kytičkou.Přeji pěkný večer.Katka,neuzilovakatka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že návod na zavinovačku stále slouží a je aktuální:-)
      Je mi líto, ale na batůžek návod nemám, už jsem je dlouho nešila a teď jsou jakékoliv šicí chvilky naprostou vzácností. Doufám, že až se režim miminka ustálí, zase najdu víc času i pro svého koníčka.

      Vymazat