pozadí

pátek 31. srpna 2012

Jablíčka a strom "čtenáříček"

Apples


Paní učitelce mého skřítka přibudou do třídy nové děti, proto byla nucená promyslet nový systém motivačních prvků pro žáčky. Dosavadní vláček by už musel mít vagónky až za roh... Vymyslela strom s jablíčky a já pomohla zrealizovat.


 Každé dítko bude mít označeno jedno své jablíčko a za přečtenou knížku si na něj bude moci nalepit nebo připíchnout malý puntík. Postupně se tak budou jablíčka zdobit a žáčci rychle zjistí, jak na tom v porovnání s ostatními jsou. Nebojte, paní učitelka to má promyšlené, není nutné, aby dítko, kterému čtení zrovna nejde, četlo 2 knihy do týdne, platí, i když s knížky čtou společně děti a rodiče, komixy, říkankové knížky apod.
 


Z nedostatku červeného a žlutého filcu jsem udělala přednost, protože ten oranžový flís se k jablíčkům přece taky krásně hodí! Tak máme nakonec 3 druhy. Doufám, že se dětem bude strom "čtenáříček" líbit a všechny se už na pondělí 3. září těší, protože třídy jsou připravné, naklizené, ale bez dětí trošku smutné:-) Aspoň podle toho, co jsem dnes viděla...


2 komentáře:

  1. Zuzi ten strom je naprosto senzační!!!

    OdpovědětVymazat
  2. to je moc hezké provedení! a vůbec ta myšlenka, podporovat děti ve čtení je prostě super. ať žijou knížky! :-)

    OdpovědětVymazat