pozadí

úterý 19. ledna 2016

Černá riflovina a motýlkové echino od Kokka

The Black Jeans Fabric and The Insect by Etsuko Furuya for Kokka


Ulovila jsem krásný kus "hadru", lněný retro japonský tisk od Kokka, motýlkové Echino. Je to dost drahá záležitost, takže jsem vzala jen kousek na kabelky, abych si zpříjemnila čas mezi zakázkami i něčím, na co mám sama chuť a kde se můžu kreativně víc vyřádit.



Prvně vznikla taška s dvěma uchy na rameno, osvědčený střih, zdá se mi praktický. Hrála jsem si s prošíváním, vnitřek je opět bohatý na kapsy, karabina na klíče nikdy u propracovanějších kousků nechybí.






Pak mě napadlo udělat ve stejném stylu i kabelku crossbody, která se dá jednoduše nosit "na pošťáka", křížem přes hlavu. Tentokrát jsou dvě kapsy ukryté přímo na přední straně tašky, uvnitř pak už jen jedna. Původně jsem ji šila pro sebe (nedávno zde avizovaná potřeba takovéto tašky), ale vzala si ji kolegyně.



Práci mi ztěžovala riflovina, která barvila. Měla jsem po práci černé ruce, takže nakonec vše putovalo do ustalovací lázně, doufám, že po této chemické koupeli už černá pouštět nebude. Zkoušela jsem více typů černých džínových látek, ale s udržením barvy měly problém všechny, škoda.

3 komentáře:

  1. Moc hezké!
    Mám zatím jedinou temně šedou (elastickou) riflovinu, ze které téměř nic nepustilo, jinak ze začátku taky všechno...

    OdpovědětVymazat