pozadí

neděle 11. prosince 2016

Klasika - flanelové pyžamo

Classics - A Flannel Pyjamas


Objevila se docela netradiční poptávka po klasickém flanelovém pyžamku pro malé děvčátko. Kabátek na knoflíčky, kalhoty na gumu, pokud možno ohrnovací rukávy i nohavice, aby aspoň chvíli vydrželo, když ty děti rostou jako z vody...



Posloužil opět kvalitní flanel ze zásob po babičce. Nikdy nezapomenu na to, jak jsme babičce koupili látku na noční košili. Babička se však vyhodnotila jako nepotřebná nových věcí a záplatovala si svou starou noční košili našitím utěrky na záda.


Naše holčička je už trochu větší než malá zákaznice, z pyžamka jí vykukují údy víc, než je žádoucí, ale pro představu to jistě stačí.



A další méně obvyklá zakázka - noční košilky pro dvojčátka, kluka a holku. Chlapečkovi je košila příjemnější jak klasika, takže košilky pokud možno stejné, aby si nezáviděly, ale přece jen s drobným rozdílem - aby si je poznaly. Použila jsem biobavlnu, což mi na spaní přijde úžasné. Člověk spánkem stráví docela dost času a zvlášť u citlivější dětské pokožky je potřeba někdy dobře promyslet, v čem těch 10 - 12h denně bude trávit. Eskymáci jsou od německé firmy Lillestoff a hvězdičky česká výroba - oboulíc z Moraviatexu. Vybírali jsme s maminkou tak, aby vzory byly pokud možno unisex.


Při stříhání eskymáků jsem se docela zapotila a pořádně procivičila prostorovou orientaci. Látky bylo nakonec málo, tak jak to vymyslet, aby vzor nebyl vzhůru nohama, nadšívané kousky nebyly hned na první pohled rozpoznatelné a pleteniny se využilo pokud možno maximum. Vyšlo to jakž takž a děti jsou prý spokojené.

4 komentáře:

  1. To flanelové pyžamko je nádherné! Naše M. měla jedno prastaré plátěné a milovala ho, leč už se téměř rozpadlo na prach. Od té doby loudí, že chce nové na knoflíky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak aspoň má Ježíšek tip na dárek, který může po nocích vyrábět:-) Máme taky jedno flanelové poděděné po kamarádčiných dětech, ta byla zvyklá nakupovat v sekáčcích, teď ho nosí naše nejmladší, takže už v něm spí minimálně 6. dítě a začíná se úplně rozpadat. Ale je měkoučké a hlavně, jsou na něm krásní medvídci!

      Vymazat
  2. Ahoj, já jsem si také chtěla nedávno pořídit nějaké zajímavé a hezké pyžamo a dokonce se mi to podařilo nalézt. Našla jsem si ho na této stránce zde , takže jestli tě to alespoň trochu zajímá, Zuzi, tak se určitě mrkni a přeji ti hezký zbytek dne a hodně štěstí v novém roce :)

    OdpovědětVymazat
  3. https://www.tegatextil.sk/Flanelove-pyzamo-c3_85_3.htm - tady se dají sehnat kvalitní pyžama v retro stylu

    OdpovědětVymazat