pozadí

sobota 25. března 2017

První peněženka

My First Homemade Wallet


Dětských peněženek jsem v dřívějších dobách našila dost, ale k dospělé jsem se nikdy nedostala. Mám na peženky jisté nároky ohledně funkčnosti a odolnosti a měla jsem dojem, že šitá by mě neuspokojila. Ale objevila jsem sympatické jednoduché zapínání a rozhodla se ji přece jen zkusit.



První požadavek - vnější látka musí být pevnější, odolná. Vybrala jsem vyšívanou batiku, je trochu pevnější a moc se mi líbila, kdysi jsem koupila 20cm, které na tento projekt přesně dostačují. Navíc jsem ještě látku naimpregnovala, aby přece jen vydržela víc.
Druhý požadavek - praktičnost. Musím karty pojištěnce všech dětí i svou, občanku, platební kartu, karičku pošty a ještě pár, často používaných. Kapsa na mince musí být dostatčně velká a dobře přístupná - častá chyba některých prodávaných výrobků. Bankovky by se měly pohodlně vlézt.
Další požadavek - celkové zapínání portmonky chci snadné a při tom spolehlivé.


Na prototyp to není špatné. Celkově to chce nebát se výztuh. Na jistá místa příště přidám. Mít hezkou koženku nebo dokonce kůži, udělám vnější stranu klidně z ní. Šila se dobře i přes to, že jsem našla jen fotky postupu bez popisu a většiny rozměrů, drobně jsem ještě některé části inovovala.


Začínám testovat životnost, ale nepočítám samozřejmě s podobnou výdrží jako u kožené. Na druhou stranu rámeček pořídím do stovky, zbytek je práce pár hodin a mohu ji mít dle vlastních představ.

4 komentáře:

  1. Vypadá to dobře. Už mockrát jem nad peněženkou uvažovala, ale já nosím jen malou vlastně trochu větší jak je karta. Na zip. Toto še mě zdá velký, občas ji nosím jen v kapse. Ale hlavně před ní mám respekt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto je výrazně větší jak karta:-) Měla jsem jednu svou velmi oblíbenou, i s kapsou na mobil, ale nic podobného se už nedá sehnat, od té doby postupně zvětšuju. Budí to zdání spousty peněz:-)

      Vymazat
  2. Líbí se mi dostupnost těch karet :) ale trochu si říkám, jestli se pohodlně chodí do toho zipu? Já šila zatím jednou, ale jak byly ty harmoniky hodně roztahovací, manipulace se zipem nebyla úplně pohodlná. Každopádně podepisuju, že pořádně vyztužit :) Zapínání super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máš pravdu, do zipu by se mohlo jít o fousek pohodlněji, kdybych víc vyztužovala:-) Mám i nápad, jak toho docílit. Jako takto se to taky dá, ale příště to zkusím uživatelsky ještě zpříjemnit. Já hlavně až do konce netušila, jestli mi ty rozměry vůbec vyjdou a vše bude na sebe pasovat.

      Vymazat