pozadí

čtvrtek 9. srpna 2018

Dobrou noc, dceruško...

Good Nihgt, my daughter...


Jako dítě jsem milovala noční košile až na zem a připadala si v nich jako princezna. Je tedy jasné, proč jsem dcerce ušila zrovna takovou košilku. Biobavlněná jablíčka mi vzhledem k věku už opravdu začínají případat pyžamoidní, tak jsem je spotřebovala pro jistotu celá a vyšlo to opravdu skoro až na zem.


Důležitá je hlavně ta korunka s "diamanty". Přiznala jsem, že mám doma nalepovač kamínků a bylo obrovské těšení a dlouhé vybírání a pečlivý dohled mé malé asistentky. Nemám nejmenší tušení, jak budou hot fix kamínky držet při běžném nošení a praní, ale když už dcerka viděla, kolik to dá práce, třeba za ně aspoň nebude tahat (nebo naopak bude a s klidem mi odpoví, že jí je tam přece můžu nalepit znovu... opice jedna moje malá).


 A ještě jeden letní set. Podobný se teď několik sezón osvědčil, je už letos docela naknop a pěkně jetý (taky slouží 3. léto). Slečna si akorát přála tentokrát bez rukávů.


A nakonec obyčejná lehká košilka pro mě, z modalu tuším od Moraviatexu. Látku jsem kupovala dceři, ale bylo mi vysvětleno, že ti zelení motýlci na ní nevypadají dobře. No co, mě se líbí a můžu svou starou, kde už se objevilo pár dírek, vyhodit.


Se dívám, že jsem teď jela ve fialové vlně. Hlavní je, že mám spotřebované 3 látky, protože skříň už praská v pantech. Začínám zjišťovat, že se mi přece jen trošku mění vkus, některé kousky nakoupené s předstihem už mě neoslovují tolik jako před lety a z některých vzorů mi ty děti vyrůstají...

4 komentáře:

  1. Krásně jste si zašila. :-)) S látkami to mám podobně. Když to dlouho leží ve skříni, nějak to původní nadšení vyprchá. Oblíbené vzory člověk vidí všude a omrzí se. Pořád jsou nové a krásnější. Hezké šití.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné košilky. :-) Miluji noční košile a Tvoje s motýlky je nádherná. ;-) Prosím, podle čeho je stříhš? Máš spešl střih, nebo nějak upravené triko? Moc díky a pohodový víkend. :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Stříhám podle střihu na tričko, akorát ho udělám volnější, i průramky trošku prohloubím a podle toho rozšířím rukáv. Šířka dole a délka vyloženě jak to vyjde nebo si na látku položím nějaký oblíbený nošený kus a podle toho přizpůsobím.

      Vymazat
  3. Pyžamka jsou super! Moc se mi líbí ten volánek na noční košilce i celý kompletek letního pyžamka. Jinak s látkami to mám podobně, syslím, syslím a nestíhám:-)

    OdpovědětVymazat