pozadí

středa 5. prosince 2018

Látky s bordurou

Fabric With a Border


Specifikem šití z látek s bordurou je pokládání střihu, který nemůžeme umístit klasicky na výšku role látky ale na šířku. Je potřeba na to myslet při nákupu. Pokud se nám vleze rukáv nad přední a zadní díl, necháme si ustříhnout šířku hotového výrobku, pokud se nevleze, připočítáme ještě šířku střihu na rukáv. Tyto úplety obvykle dobře pruží do všech stran, takže hotový oděv neztrácí nic ze svých obvyklých vlastností i přes nezvyklé položení střihu.


Tunika se slečnama měla potěšit jedenáctiletou kamarádku synka. Chtěla jsem ještě trochu zkrátit rukávy, ale maminka si přála nechat to tak. K černým legínám jí to určitě sluší.


Další látku jsem koupila původně pro sebe, ale nakonec jsem zjistila, že kamarádce pasuje mnohem lépe. Stříhla jsem dle jejího nejoblíbenějšího trika.


Lyžařky okouzlily dcerku, vášnivou sportovkyni, moc stála o to, abych látku koupila. Tričko najde pod stromečkem. Doufám, že nám tuto zimu počasí a zdraví dovolí užívat si stejných radovánek.

5 komentářů:

  1. Krásná trička, taky to vyzkouším. Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné,mohu se zeptat odkud máte látky ?
    Zdena V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty první dvě už byly koupené před nějakou dobou, ale řekla bych že možná u de-park. Lyžařky jsou celkem čerstvé od Terstry.

      Vymazat
    2. Moc děkuji Z.

      Vymazat
  3. Ty lyžařky jsou... to nevím, jestli neudělám ještě nějakou rychloakci. Markétka už se lyží nemůže dočkat :)

    OdpovědětVymazat