pozadí

středa 20. června 2012

Dárek do Kanady

A Gift to Canada

 

 Loni se mi odstěhovala kamarádka do Kanady. Má 3 děti, kluky, a za pár týdnů má přijít na svět 4. děťátko, holčička. Kamarádčina sestra tam pojede, aby jim trošku pomohla v začátku a snad přijede včas, aby pohlídala tu klučičí smečku v době porodu, protože kamarádka se zatím nedomluví, což by u porodu mohl být trošku problém, takže přítomnost manžela je nutností. Doufám, že přibalí i moje dárečky pro kamarádčiny děti.




Teď je tam sice vedro jako u nás, ale sněžilo prý ještě začátkem května, takže nákrčníky kluci přes rok snad užijí a miminko určitě nepohrdne něčím k ožužlávání.



No a taky něco pro kamarádku.


Ano, kdo na kosmetické taštičce poznal zbytky látek z fotkové deky, má dobrý postřeh:-) Zůstaly mi skutečně jen kousíčky a jsem ráda, že budou dělat radost až za mořem.

5 komentářů:

  1. Dobré poledne, na co slouží nákrčníky? A z jakých materiálů se šijí? Kolem mě kamarádky rodí a kojí a chci je obdarovat... A taky něco pro sebe, co kdyby :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nákrčník se nosí místo šály, děti netlačí uzel, který si mnohdy neumí ani samy zavázat. Na krk nefouká a bunda jde dopnout až ke krku. Šiji je na vnější straně z bavlněného plátna a z vnitřní strany flís. Ať se daří při šití! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, děkuji moc za odpověď! Že jsem tak smělá, mohla bych Vás poprosit o střih na tento nákrčník? Rozhodnutí, zda ano, Vám opravdu vyhrazuji a když ne, budu to respektovat. Žádné komerční využití rozhodně neplánuji. Můj e-mail je cuninasa zavináč seznam.cz.
    Děkuji a přeji pěkný týden!

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně řečeno, žádný střih udělaný nemám, udělala jsem jeden prototyp, druhý vylepšila podle toho, co se dětem osvědčilo a od té doby je stříhám podle toho osvědčeného, upravím dle věku atd. Jsem v tomhle hrozná, už jako malá jsem na panenky šila tak, že jsem si panenku položila na látku a obkreslila ji... I dětem šiju tepláčky podle starých, střihy si nedělám:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer, úplně chápu! Moje mamka mi obdobným způsobem ušila svatební šaty :-) Tvar si můžu vytáhnout z obrázku a velikost si vlastně můžu zjistit podle synovce. Děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat