pozadí

sobota 18. ledna 2014

Sním o létání balónem

I dream of flying a balloon


V dobách, kdy můj nejstarší rarášek, nadšeně užíval slova "ba-a" kdykoliv, kdy nad námi létaly balóny, se mi podařilo ulovit 2 yardy krásné látky s barevnými balóny. Chtěla jsem ji na povlečení do velké postele. Protože zahraniční látky mají šíři pouze 110 cm oproti našim klasickým 140 cm a yard není ani celý metr, bylo potřeba najít něco do kombinace. Nejdřív jsem nic nesehnala, pak nastaly jiné starosti a barevné balóny se tiše vznášely na obloze v zavřené skříni. Po porodu třetího dítka jsem si intenzivně uvědomila, jak čas letí. Starší raráškové jsou školáci a i to miminko mi vyroste, než se naděju. Není nač čekat. Snažím se využít mateřské dovolené i k zpracování mnoha starých restů. Před Vánocemi jsem se vydala do města, koupila doplňkovou látku a po večerech tajně šila.


 Pod stromečkem našlo nové povlečení moje prostřední dítko. Nejstarší má téměř vše nové, úděl druhého je dědit, tak se aspoň občas snažím věnovat něco nového, co třeba ani není zrovna nutně potřebné, prostřednímu. Moc mě potěšilo, že se synek nemohl dočkat, až budeme čistě povlékat postele a dokonce nadšeně pomáhal:-)


Ponožkového psa šila kamarádka, má v tom praxi a já než bych vykoumala, jak na to, měla ona hotové všechny 3 pro mé děti.

2 komentáře:

  1. Povlečení je nádherný!!! Moc se Ti povedlo, Zuzko. A ponožkáček není těžký, to zvládneš. Já ho dělala podle návodu od Moniky Brýdový - http://www.brydova.cz/napady/textilni-napady/93-ponozkovi-psi

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec se mu nedivím, taky bych se nemohla dočkat, kdyby na mě čekalo povlečení šité jen a jen pro mě :-)V takovém povlečení to teda musí být pospinkáníčko! :-)

    OdpovědětVymazat