pozadí

čtvrtek 14. května 2015

Zelená jablíčka

The Green Apples


Jablíčka u nás patří mezi nejoblíbenější ovoce v jakémkoliv stavu, čerstvá (ideálně vykrojená od maminky), zavařená, sušená, ve štrůdlu i jiné buchtě... Berem jablka jako běžné obyčejné ovoce, ale jsou kraje, kde je to exotika. Mamka mi po návštěvě Thajska vyprávěla, jak tam prodávají jablka jednotlivě balená v hedvábném papíře a za drahý peníz, pro nás docela nezvyk.

   


Jablíčkový úplet jsem koupila v různých barvách. Z modrého nosila dcerka loni oblíbené bodýčko, letos přišla na řadu zelená a fialová zůstane zase na později.


Jenže při šití jsem měla myšlenky asi na něco úplně jiného. Nejdřív jsem u legín stříhla jednu nohavici 2x a pak jsem na tunice udělala opravdu obrovský výstřih, čehož jsem si všimla až po vzorném zapravení a prošití. Jediný šáteček je o.k. a dokonce se napoprvé zdařilo i rolovací lemování. Samozřejmě jsem musela svoje chyby nějak napravit a tak jsou legíny barevnější a na tunice nová ozdoba, jen vy teď víte, proč tomu tak je;-) Souprava je zatím trochu větší, takže zůstane pravděpodobně uložená na podzim, na sezónu čerstvých jablek.


5 komentářů:

  1. Parádní souprava :-)
    A nejsou to chyby,ale umělecký záměr !!
    Moc zdravím,Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný komplet. Koukám, že na sebe napráskáme opravdu vše :-) Chybičky by jinak vůbec nebyly poznat .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale třeba to někoho povzbudí, že každému se občas nedaří:-)

      Vymazat
  3. Zuzi, tak mě ty "chyby" i originální řešení rozhodně povzbudily :o).
    Včera jsem se na neurologii svěřovala, že kromě přeřeků, taky posledení dobou pořád pářu, nebo stříhám některé díly znova a znova a víc času musím trávit opravou chyb a pan doktor se tvářil že jako to nemusí být úplně normální....
    A co jsem si četla tvůj příspěvek, říkám si, že to je normální. Prostě "mateřská" diagnóza. :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šije pan doktor?! Diagnózu budu mít nejspíš stejnou...
      Souprava kouzelná, rozdílné délky u legín mě nejspíš budou inspirovat ;)

      Vymazat