pozadí

sobota 11. června 2016

Jablíčkové šatičky

A Apple Dress


Nasyslila jsem tento biobavlněný úplet od Hamburger Liebe v několika barvách, jablíčkové vzory se mi líbí. Takže krom modrého bodýčka někdy před 2 lety a zelené tuniky loni, tu letos máme opět modrou, ale na letních šatičkách.


Střih vlastní, líbí se mi jen takové kraťoučké rukávky. Sukýnku jsem řasila pomocí průhledné elastické pásky (zbytek lastinu z doby, kdy jsem šila plenkovou výbavu), bylo to vcelku jednoduché a vůbec nevím, jak se to dělá jinak nebo správně. Takto velké nařasení by asi pouze na overlocku nešlo (zvlášť, když horní úplet nepruží až tak moc). Takže vítám nápady, jak řasit jinak, lastin už totiž došel:-)



Kapsička je malý doplněk, aby se pruhovaná látka objevila i na vrchním díle. Pro ty, které zajímá, jak našít kapsičku rovně a stejnoměrně - nastehovat, jiná cesta asi není. Je to práce navíc, ale vyplatí se to, rozhodně lepší jak párat křivě našitý kus.




2 komentáře:

  1. Krásné šatičky!! Kousek jablíčkového úpletu tu taky ještě mám, zrovna promýšlím, co z něj :)
    Řasím pomocí užší silikonové gumičky, co jsme pořídila (aspoň myslím) ve VTC. Dá se použít i tenká prádlová gumička, ale ta silikonová mi přijde lepší, je hodně poddajná a šev není pak tuhý. U těchhle typů oblečení mi to přijde jako nejlepší řešení. Šev zůstane pružný a hezky drží tvar i při nošení a praní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, děkuju, to je přesně to, co jsem hledala! Už jsem dostala tip na Stoklasu, mrknu i ve VTC.

      Vymazat