pozadí

pátek 14. dubna 2017

Mláďata s novým jarním ohozem

Chicks with a New Spring Outfit


Téma mikin jsem již minule nakousla. Ani moje děti nezůstaly ochuzené, přece jen přes zimu trochu povyrostly a bylo potřeba doplnit šatník.


Nakoupila jsem počesanou teplákovinu, náplety, zipy a pustila se do práce. Lenochodi mi připadali i pro jejich věk vhodní, ale se sezasováním proužků a vymyšleného prostřihání jsem si teda dala! Toto už příště dobrovolně nepodstoupím:-)




Na malé mikině jsem zase chtěla vyzkoušet šití zipu s podsádkou. 2 dny jsem se snažila vymyslet, jak se šije napojení na náplet, až mi pomohly virtuální šicí kamarádky na internetu. Jsem spokojená, že jsem se naučila zase něco nového. Video najdete zde https://www.youtube.com/watch?v=EItoMpgM6Yk.




Fotit děti je čím dál náročnější. Přemluvit je, abychom vyrazili ven, přemluvit je, aby si oblékli vhodné doplňující oblečení (ne, opravdu nepůjdeme novou mikinu fotit ve flekatých teplákách) a pak, aby se všichni 3 tvářili aspoň ucházejícně (jeden se nedívá, tak na něj volám, další se mezi tím začne škrabat na hlavě a třetí se otočí, aby se podíval, co se děje...). A většinou se jim hlavně nechce, puberta dělá své a nejmladší má hodně okoukáno od těch starších.




4 komentáře:

  1. Mikiny super, z toho vnitřku veverkové by se mi při výrobě asi zavařily závity...

    OdpovědětVymazat
  2. To je bezva parta! Mikiny jsou skvělé, obdivuju vypracování i nápad. No mám se hodně co učit. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky dopadly výborně! :) A to vnitřní vypracování mikiny teda super. Jen by mě zajímalo, jestli je ta námaha spojena s vyšším uživatelským komfortem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne, dětem je fuk, jestli mají jen v kraji přišitý zip nebo podsádku:-) Já si to chtěla prostě vyzkoušet, naučit se něco nového.

      Vymazat