pozadí

neděle 4. června 2017

Zase ta jablíčka

Apples Again


Už dřív jsem vyhrožovala, že se časem objeví další barevná varianta Hilco biobavlněných jablíček. Po zelené a modré jsem měla ještě nasyslenou fialovou. Dcerce jsem kápla do noty, fialová je momentálně v kurzu.


Šatičky jsou podobné jako loni, protože je to prostě osvědčený střih. Akorát jsem si zase trošku jinak pohrála s rukávky, udělala jsem nabrané a stažené do gumičky. Takže základem je střih na obyčejné triko, k němu se přidá nařasený obdélník jako sukýnka a rukávky jsem stříhla širší, aby bylo co řasit. Zní to strašně jednoduše a jednoduché to v podstatě je, vůbec se toho nebojte, řekla bych, že na tom není co splést, snad jen na výstřihu je potřeba dát si trochu záležet, aby nezkazil dojem z celého out-fitu. No jo, já na to mám stroj, přiznávám, ale zase jsem si na něj musela spoustou pracně vydřených výstřihů (a nejen těch) vydělat.


Taky vám ty děti tak rychle rostou? Když se to narodilo, mělo to půl metru, ještě jí nejsou čtyři a už má víc jak metr a na pochování je to pěkný macek. Mám obavy, že než se naděju, bude si chodit půjčovat věci ke mě do skříně:-)

13 komentářů:

  1. Prosim, na jakych strojich sijete? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už rok mám plnou výbavu, klasickou mašinu od Janome, overlock Zetina a teď už i coverlock.

      Vymazat
    2. A můžu se zeptat, jaký máte coverlock? Šaty jsou úžasné, ale nejvíc mě zaujalo to začištění kolem krku, to je bomba!

      Vymazat
    3. Mám Babylock. Ale na ten výstřih je speciální zakladač, bez něj bych to tak hezky nedala. Ten zakladač jde dokoupit ke každému coverlocku, pak už to jde skoro samo:-)

      Vymazat
    4. Děkuju za odpověď. Coverlock je teď v pořadí -- snad se zadaří přemluvit Ježíška. Dívala jsem si na ten babylock, není tam ale málo místa mezi jehlou a tělem? Např. na prošívání středem látky? Jestli mi rozumíte? Ještě mě láká Janome.. tak nevím

      Vymazat
    5. Místa by vedle jehly mohlo být víc, ale není:-( Teď už bych asi volila ten Janome, ale v době, kdy jsem kupovala já, měli naprosto nespolehlivý model a na ten nový jsem další měsíce čekat nechtěla.

      Vymazat
  2. Jéé, Zuzi! Pamatuješ, jak jsi mi kdysi dááávno šila pro Mikeše bodyčko z modrých jablíček?? Já ho před pár dny vytáhla pro Lotu a je pořád krásné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bylo pro tebe? Pamatuju si, že jsem šila jedno na zakázku, ale už vůbec nevím, pro koho:-) Tahle látka je úžasná, moc příjemná a krom jemných chloupků byly i naše věci stále jako nové. Tak ať se Lotynce dobře nosí, tak ti roste, holka jedna, pozoruju na blogu!

      Vymazat
  3. Krásné šatičky. Ráda se chodím na blog kochat. Můžu se zeptat na to řasení sukýnky? Řasíte na obyč. stroji stažením nitě nebo našíváte gumičku? Tenhle krok zatím moc nezvládám, tak vyzvídám. Děkuji, Erika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sukýnka je řasená gumičkou, přijde mi to tak jednodušší. Koupila jsem si kvůli tomu už loni průhlednou silikonovou gumičku u Stoklasy, protože není tak tlustá jako obyčejná a není téměř vidět.

      Vymazat
  4. Děkuji, můžu ještě vyzvídat postup? Gumička je dlouhá jako vršek šatiček, našijete na sukýnku a pak to sešijete na OL dohromady? Já si to minule tím OL odřízla, to asi nebude dobře:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak:-) Overlockem pak šiji v kraji, v podstatě nic moc neuřezávám, možná to chce jen trošku cviku.

      Vymazat