pozadí

pátek 27. října 2017

Barevné maskáčové vesty

Colorfull Masked Vests


Nikdy se mi maskáčový vzor nelíbil, ale zvykám si. Hoši mě na tento barevný prošev přemluvili, dali se do mě oba dva a tomu už nešlo odolat. O prošívané vesty žadonili taky už několik let a toto byl snad jediný vzor vhodný pro kluky, který se vůbec objevil.


Možná to nevypadá, ale žádné hup šup to nebylo. Nejdřív hledání vhodného střihu, nakonec jsem nakombinovala 2 různé z Ottobre. Moc se mi na jednom střihu líbily jednovýpustkové kapsy.




Pak jsem prošla chytré knihy, internet a s hrůzou zjistila, že netuším, jak takové kapsy ušít. Naštěstí pomohla jedna internetová známá, která celý postup nádherně, jako pro slaboduché, krok po kroku nafotila. Přesně jako pro mě, protože z návodů já obvykle nechápu vůbec nic. Zkušební vzorek ze zbytků ukázal, na co si dát pozor, naostro to pak už jelo pěkně.





Dost jsem párala, přešívala, zkrátka je to tlusté, občas se mi podšívka připletla někam, kam neměla, každý šev nevyšel ideálně napoprvé. Když jsem pak ve Sportissimu viděla práci čínských šiček a cenovku z výprodeje, udělalo se mi mdlo. Jen za cenu materiálu jsem mohla mít koupené vesty pro celou naši rodinu a to ve vypracování, kterého jsem stejně nedosáhla. A 10 volných večerů k tomu! Ale zase bych se nenaučila ty kapsy, nespotřebovala 2 starší kusy flísu, a děti by neměly originály od milující maminky:-)



4 komentáře:

  1. No super! Na to, jak jsi včera říkala, že se u toho tvářili jako ....., tak jsou ty fotky moc pěkné :o)
    Jo a jestli je někde nějaký "blbuvzdorný" návod na tyto kapsy, tak mi ho prosím pošli, z mé šicí příručky to moc jasné není...

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou výborný a zdá se mi, že z nich kluci mají fakt radost :) A rozhodně mají větší cenu než ty ze Sportisima!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, focení s nima je už trochu boj, ale radost z vest mají, nechodili ty poslední týdny v ničem jiném:-)

      Vymazat
  3. Vesty se jsou opravdu pěkné a kapsy perfektně ušité. :-) Šla bych do učení. ;-) D.

    OdpovědětVymazat