pozadí

úterý 9. dubna 2019

Medvěd v horách

Bear in the Mountains


U Lillestoff se objevil teplákový panel vhodný na velké kluky, hurá! Stačilo doladit k němu nějakou doplňkovou látku, protože celá mikina by z panelu nevyšla. Základní látku jsem chtěla využít na maximum, takže co šlo, to z ní je, zbyl jen malý pruh.


Synek sice mluvil o kapuci, ale ta by sotva vyšla. Navíc jsem lehce zatlačila na praktické hledisko a uznal, že vysoký stoják má taky své kouzlo a bude snad dostatečně cool (to teď u nás prostě musí být).


Trošku mě vypekla jednobarevná teplákovina, který nepruží tolik jako ta vzorovaná a límec byl v první variantě nepoužitelný. Vzadu je tedy nadstavený modrým pruhem, kupodivu to vypadá skoro jako schválně.


Obvykle nepoužívám průchodky, vystačím si s přišitými podžehlenými obdélníčky látky a vyšitou knoflíkovou dírkou. Je to pro mě jednodušší, díky automaticky šité dírce, kterou můj stroj umí opravdu hezky, je úspěch téměř zaručený a myslím, že to vypadá taky dobře.


Základem střihu je opět Ottobre, ovšem upravené. Původně bundička není potřeba tak široká, takže zúžit i rukáv, prostříhnout podle toho, kolik mám vzorované látky, stojací límec je vlastní tvorba. Synek vypadá spokojen. Mikča má trošku rezervu, uvidíme jak se spere (tentokrát jsem látky nevysrážela, dostala jsem prostě chuť k okamžitému šití) a počítám s tím, že ratolest ještě povyroste.


2 komentáře:

  1. ... parádní mikina, moc pěkné šití a majitel vypadá také hodně spokojeně. Paráda. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat