pozadí

pondělí 1. dubna 2019

Něžná patchworková pro miminko

Soft Patchwork for Baby


Zadavatelka měla jasnou představu deky z nějakého dětského panelu. Společně jsme tedy ze současné nabídky obchodů vybrali látky pro vnoučka a pro jistotu neutrální, co kdyby mu náhodou časem přibyl sourozenec a byla to třeba holčička.


Šití z panelu nebylo těžké, akorát se nešlo nijak zvlášť kreativně vyřádit, protože rozměry byly prostě dané. Stačí si vše dobře rozpočítat a neudělat chybu při řezání látek. Strom na prostředním obrázku je nakonec ještě ručně proquiltovaný, abych lehce zvýraznila ústřední motiv.


Rozměr 80 x 130 cm se osvědčil jako vhodný pro pasení koníků i pro přikrytí až zhruba do 10 let. Deka prý popotuje do Anglie, tak doufám, že na ostrově ocení český patchwork.


7 komentářů:

  1. Krásná, panel i látka jsou nádherné a samozřejmě provedení na jedničku. Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná deka. Prosím Vás, kde ste kúpili látky? Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkjuji, látky jsou z Ragosu.

      Vymazat
    2. Dobrý deň. Chcem Vás poprosiť o radu. Jednotlivé časti panelu ste niečím podložili, podkladová látka Vám vôbec nepresvitá? Aký materiál ste použili do vnútra deky, kúpila som si Termolam 272 a zdá sa mi to tenké, má to byť deka na hranie na zem. V živote som patchwork nešila, len oblečenie, tak preto tie otázky. Ďakujem Veľmi pekne. Věra Lakotová

      Vymazat
    3. Dobrý den, vrchní část sešívaná z částí je podložená pouze hlazeným vatelínem, vespod je pak vzorované bavlněné plátno, nic jiného tam není. Termolam bohužel vůbec neznám.

      Vymazat
    4. Ďakujem. Pekný deň. Věra Lakotová

      Vymazat