pozadí

neděle 4. října 2020

Didaktický strom pro Ranou péči

Patchworkový klub Brno se každý rok účastní nějaké charitativní akce. Snažíme se vybírat si potřebné organizace z okolí. Od zavinovaček pro všechny 3 brněnské porodnice, přes dětské onkologické oddělení, různé domovy důchodců, rodinu s postiženým synem přes Deky z lásky až po Ranou péči brněnské pobočky Slezské diakonie. Sami si řekli, co by potřebovali, jasné zadání je vždy nejlepší.


Tak tedy didaktický strom. Může se proměňovat v průběhu ročních období, na jaře rozkvete, v létě vyrostou jablka, na podzim dozrají, zbarví se listy a v zimě vše přikryje sněhová peřina. Nechybí ani zvířata - malí ptáčci v hnízdě, havran, zajíc, ježek... Vše se snadno přidělává na suchý zip, byla snaha o pečlivé ušití, aby doplňky odolaly dětským ručkám, jasné barvy a tvary, kvalitní a ve většině pratelné materiály.


 

Tak velký projekt by byl na jednu osobu pravdu moc. Podílely jsme se téměř všechny členky klubu, každá si vzala na starost něco a naše milá Maruška vytvořila to hlavní, pozadí a celý strom + drobnosti k tomu. Šitím jsme si zpříjemnili jarní období korony a karantény, podrobnosti jsme ladili na čerstvém vzduchu na jedné zahradě, hotový projekt jsme pak předávali začátkem léta.




2 komentáře:

  1. Zuzko, díky za komentář. Strom je úplně wow. Kamarádka chce po mně také didaktickou deku, zatím nevím odkud to uchopit. A ten strom je dokonalý. Jana

    OdpovědětVymazat