pozadí

středa 12. února 2014

Jednoduchá pyžamka

Easy pyjamas


Nabídka klučičích pyžam mě od určité velikosti vůbec neoslovuje. Buď to má nápisy přes celý hrudník (nápisy nemám ráda a naštěstí po nich ani mé děti neprahnou) nebo nějakou příšeru, která by je akorát pak strašila ve snech. Už roky to řeším po svém, jednoduše, a dětem to naprosto vyhovuje. Šiju jim pouze spodky - na léto plátěné kraťásky (trenky), na zimu dlouhé kalhoty, vršky kupuju - jednobarevná trička a doplním je obrázky či aplikací z látky, kterou jsem použila na kalhoty. Bavlněné tričko mi navíc připadá pohodlnější jak plátěný kabátek, děti oceňují, že oblékání je rychlejší, nemusí se nic zapínat:-)


Tentokrát jsem prostě na obyčejná jednobarevná trička nenarazila a možná je to dobře. Až cestou domů z města jsem si uvědomila, že mám na dně skříně mnou už nenošené šedé tričko, které se výborně hodí. Tričko jsem rozstříhala (z vel. 170 bylo potřeba udělat 134), zůstal akorát výstřih a ramenní švy. Zmenšené díly jsem opět sešila, doplnila aplikací a z darovaného kostkovaného krepu jsem ušila kalhoty.


Další souprava má už kupované tričko ve správné velikosti, aby bylo poznat, k čemu vlastně patří, aspoň jsem k lemu našila jedno sluníčko z flanelu. Třeba tento nápad někoho také inspiruje, šití kalhot v pase do gumy zvládne i začátečník a aplikaci na tričko určitě také (popř. se dají využít barvy na textil nebo koupená nažehlovačka).


5 komentářů:

  1. To je dobrý nápad a vypadá to moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dělám to také tak :-)........

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, ano, ano, Zuzi! :o)
    Přesně takhle "lenošsky" jsem řešila pyžamka pro kluky. Gatě plátěné, vršek z trička s aplikací. Máme i nějaká kupovaná, ale tyhle milují ze všeho nejvíc.
    Toník navíc když už musí přetrpět se mnou návštěvu metráže, tak se snaží alespoň propašovat k nákupu nějakou látku že jako pro sebe... no co mu z toho mám šít, že jo. :o) Tak máme pyžamka. A skvělé je, že na pyžamko se snese i leckterá látka se vzorkem, který tak nějak "se na nic nehodí". Stačí, když je to fajn materiál.
    Ty tvoje jsou hezoučká, děti v ních musí být k nakousnutí :o) A nápad se zmenšením trička ukládám do databanky... :o) hned mě napadlo několik kousků odložených na charitu... asi jich pár použiju jinak.
    A to tvoje námořnické pyžamko ani nebudu před Tondou rozklikávat.... nedal by pokoj :o).
    Krásná inspirace, Zuzi.
    Mějte se doma krásně ať jste zdraví.

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzko , bezva nápad, pyžamka jsou nádherná ! - procházím tenhle krásný blog a kochám se nejen tričky - dýchla na mně inspirace a hlavně energie - díky , přeju ať se daří, spousty inspirace a s dovolením budu pravidelně sledovat a s pyžamkem se určitě inspirujeme
    krásné jarní dny :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný den Zuzko,
    teprve dnes jsem objevila Váš blog a zírám a nevím co prohlížet dříve. Jste moc šikovná a máte super nápady. Ráda se u Vás inspiruji při šití pro své děti, pokud Vám to nebude vadit.
    Určitě se na Vaše stránky budu vracet a kochat. Mějte krásný den. Veronika

    OdpovědětVymazat