pozadí

úterý 6. května 2014

Kdy může mít člověk radost ze zlodějů? Když je má POUZE na tričku!

Vtipná látka s obrázky bankovních lupičů a policajtů mé ratolesti samozřejmě zaujala, z trička má synek velkou radost. Musím ty hezké obrázkové látky vyšít, kluci jsou už velcí a za chvilku na sebe tyhle obrázky nevezmou.


Musím přiznat, že teď už mi tričko trvá možná třetinu času oproti prvnímu. Už mám vychytaný střih, vím, kolik si stříhnout na lem výstřihu, a kdybych nezačínala šít v 22h (spát musím před půlnocí, nejmladší příšerka vstává o půl šesté!), měla bych za 1 večer hotovo:-) Zakrytí švu proužkem vzadu na výstřihu jsem si natrénovala už na předchozích mikinách. Není to nic těžkého a výsledek je nejen víc profi, ale má i svou zpevňovací funkci. Taky vám přece kluci při vysvlékání tahají tričko za výstřih, ne?


5 komentářů:

  1. To prošití vystřihu je dělané obyč cik cak stehem? Triko je krásné a profi začištění švu mě láká. Vážně nic těžkého?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, prošívala jsem entlem (cik cak stehem), ono to trochu pruží, osvědčilo se mi to. "Pružný šev", který mám na mašině, nemůžu nijak štelovat - např. délku stehu, je velmi drobný a látka je pak zbytečně prosekaná. Navíc tím, jak je ten steh drobný, tak mám dojem, že vůbec nepruží:-)

      Vymazat
  2. Taky mě zajímá jak to děláš. Já zatím nechávám jen to ošklivé z overlocku :-( A látka super, já teď čekám ještě na ryby a musim začít šít letní garderobu, ty 3 trička s krátkým rukávem jsou fakt málo pro to moje malý prasátko :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaké ryby mám taky doma, ale na toho nejstaršího je to už asi moc infantilní:-( 3 trička jsou opravdu málo, občas je den, kdy takový počet spotřebuje naše dítko za jeden den:-)
      No a na začištění lemu asi časem připravím nějaký fotonávod. Ale není to nic těžkého, stačí uříznout si kousek (2,5cm, ne víc) tenkého úpletu a přidat jej k všívání olemování výstřihu. Vespod mi leží látka trička, na ní patent složený napůl (tím lemuju výstřih) a na tom proužek na začištění. Celé přišiju na overlocku. Potom si začišťovací proužek přehnu přes ten overlockový šev, podehnu a přišiju na klasické mašině.

      Vymazat
  3. Synek má zatím s krátkým rukávem jen dvě, taky mě to čeká. Zloději jsou super!!

    OdpovědětVymazat