pozadí

středa 18. března 2015

Fotonávod na vyspravení dlouhých vytahaných rukávů

Některé věci mají neúměrně dlouhé a široké rukávy už od nova (např. bodýčka od F&F a C&A), některým se to tak stane po prvním či několika dalších praní. Kdo navíc používá látkové plenky, potřebuje obvykle bodýčka o 1 velikost větší na délku těla, nikoliv na délku rukávů. Není potřeba zoufat, s pomocí overlocku si snadno poradíme.


Tričko obrátím naruby, odstříhnu lemování a kousek bočního švu.



Overlockem zapravím okraj rukávu, přehnu jej dovnitř a lem přišiju na mašině. Obvykle spravuju víc věcí naráz a vytáhnu dvojjehlu (což znamená povolit šroubek i na člunku spodní nitě), nyní jsem spravovala jednu věc a nechtělo se mi rozštelovávat celou mašinu, takže jsem použila tříkroký cik-cak steh, který také slouží velice dobře.



Overlockem sešiju boční šev, začnu tak blízko podpaží a uřezávám tolik, aby rukáv byl symetrický a jeho konečná šířka mi vyhovovala.



Nakonec zatáhnu kousek overlockového švu háčkem a nezapomenu zvrchu projet kousek švu. Šev si pěkně lehne a vypadá to profesionálně. Pokud použiju dvojjehlu, nikdo nepozná, že se tričko či bodýčko spravovalo a věc skvěle sedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat