pozadí

středa 4. října 2017

Košilová ragovka

Nejlepší je, když se zákazník vrátí, třeba i po 5 letech. Takže jsem se snažila vyhovět, i když to nebylo úplně jednoduché. Už jsem neměla materiál a první sháňka na sítích internetu vypadala neúspěšně. Nakonec se mi podařilo sehnat dost košilovin v požadovaných barvách a vznikla už 3. deka pro jednu věrnou zákaznici.


Rag quilt není až tak pracný na šití, ale je potřeba ho poctivě ručně nastříhat a určitě si umíte představit i těch nití! Ale je to zajímavá technika a jednou za čas se k ní ráda vrátím.


Zadní strana vyšla tentokrát do šachovnicového vzoru.


6 komentářů:

  1. Teda trefit ty čtverce z horní i dolní strany, to je výzva :o)
    A netrousí se z toho nastříhaného časem nitě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku nitě asi ještě občas odpadávají, ale jen do doby, než se uvolní všechny, které odpadnout mají. Po čase už ne. Rozhodně tomu dost pomůže sušička. Dělala jsem takovou deku v začátcích svého patchworku a paní mi pak po letech psala, že je to nejoblíbenější deka u nich v rodině, že se o ni stále přetahují a nechala si dodělat polštářky. Tady tu košilovou má paní pro dalšího chlapečka, ozvala se po 5 letech od první zakázky, tak musí být taky asi spokojená. A viděla jsem podobné deky z flanelu a ten mi na to přijde úplně nejlepší!

      Vymazat
  2. ... krásná deka a pečlivá práce. Moc pěkné. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
  3. Je to nádhera, pro mě naprosto nepochopitelná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, zrovna toto není vůbec složitá technika, já na ty složitosti moc nejsem:-)

      Vymazat