pozadí

neděle 4. března 2018

Pruhovaná zbytková

Striped Scrap


Dostala jsem pytel odstřižků flísu, který už nikdo nechtěl. Většina barev nic moc veselého, rozdílné druhy, že ho tedy zkusím nabídnout u nás ve školce na tvoření. Doma se děti začaly v pytli radostně přehrabovat jako v truhle s pokladem. Hned měly deky a koberečky pro své hračky, i mě se podařilo najít pár zajímavějších kousků nežmolkujícího flísu a nápad byl na světě.


Šila jsem rovným stehem na klasické mašině. Flís se netřepí, švové přídavky se automaticky samy hezky otvírají, nejsou pak tolik tlusté. Ono to zevnitř nevypadá možná úplně ideálně, ale přišlo mi to tak praktičtější, dobře se sezazovaly i boční švy, aby proužky pěkně navazovaly. Mikina bude sloužit jako všední školková, takže vlastně bude v permanenci pořád.


V reálu se pak ukázalo, že výstřih mohl být možný trošku menší, ale vzhledem k tomu, že jsem denně upozorňována na to, abych zip nezapínala až ke krku, protože to dcerce vadí, to asi takto nakonec bude dobře.


Takovéto tvoření mě baví nejvíc, najít využití pro zbytky, zachránit věc určenou k vyhození. Nevím proč mě to láká víc jak ty hromady nových nakoupených látek. A pro školku toho zbylo ještě habaděj!



8 komentářů:

  1. Teda vy jste šikovná !
    Zdraví Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásná mikina a sluší. :-) D.

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzko máš to krásně precizní, kochám se moc!

    OdpovědětVymazat
  4. Uzasna mikina! Opravdu nadhera! :) Musim vam dat za pravdu s tim recyklovanim-taky mne vzdy udela mnohem vetsi radost presita vec (nebo usita ze zbytku) :) Mejte se krasne. Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Trefit tolik proužků přesně na sebe mi přijde téměř nemožné :o) A na zipu už vůbec...
    Moc pěkná!

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlas se vším již napsaným, je fakt parádní!

    OdpovědětVymazat