pozadí

sobota 16. června 2018

Námořnické tričko

The Navy T-shirt


Koupila jsem v šicí skupince balík zbytků, což miluju. Nevím proč, ale do látek z metráže se mi často nechce stříhnout, mám pocit, jakože by to byla škoda (asi úchylka, já vím), ale jakmile jsou to nějaké zbytky, tvoří se mi jedna radost.


Některé kousky jsou fakt tak na čepičku, jiné jsou větší a včera večer jsem kombinovala a zkoušela, až mi z nich vyšlo toto veselé tričko. Málem nezbylo na olemování výstřihu, ale dva proužky jsem ještě z posledních kousíčků vyřezala, chytře sešila na bocích a schválně do šikma, aby to v částečně lodičkovém výstřihu neodstávalo a jsem spokojená.



Střih se mi moc líbí, rukávky jsou takové mírně nabrané, spodní okraj mají vykrojený, vypadají opravdu pěkně. Výstřih je částečně lodičkový, já ho dost stáhla, ale je to zase změna oproti klasickému kulatému. Získala jsem ho od kamarádky a je z Ameriky, jako set střihu pro holčičku a její panenku. Na panenku se bude šít až jindy, ta totiž zatím čeká na holčiččiny narozeniny (ještě, že dcerka zatím neumí číst).



Čistě náhodou vzadu vyšlo úplně dokonalé napojení lodičky, kdybych to tak chtěla udělat, to by se mi nepovedlo a už vůbec ne v momentě, kdy je lem výstřihu z posledního prostřihu látky.





4 komentáře:

  1. Super výrobek. a ta dvojnásobná radost, ze zužitkování zbytků! Taky to mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ... nádhera, krásné tričko a velmi šikovná modelka.Je vidět, že si nový model užívá. Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat