pozadí

neděle 7. října 2018

Příprava na advent


A Preparation for Advent

Tentokrát jsem začala brzy, už na konci jara. Jednoduše jsem využila nové vánoční kolekce. Ta je vždycky k dispozici v dubnu, jak mě jednou pan Rasel z Ragosu poučil, od té doby si to hlídám a často šiji adventní kalendáře s předstihem. Pokud se zadaří, dělám to tak i se zimní výbavou pro děti, asi úchylka:-)



Vybírám, nekupuju motivy, které jsou vyloženě mimo naše tradice. Domečky se mi líbily svou univerzálností, pouze nahoře je drobný obrázek letících saní, nepřišlo mi to až tak rušivé.



Barevné zimní motivy jsou pro změnu ze Šití nití, sice loňská kolekce, ale k nim se dostanu na nákupy zřídka, mívali totiž podobnou otevírací dobu jako moje pracovní doba.

 


A opět Makower z Ragosu, nafocen a ušit červený kapsář, stejný motiv mají ještě v stříbrnošedé, ten zatím čeká na zpracování, rozhodně bude taky působivý.


A stejně jako loni mám zásobu nádherných panelů od Lenky Velebové, která tvoří pod značkou Shape Pattern. Pro milovníky českých tradic jsem snad nikdy nic lepšího nenašla. Má ho i naše nejmladší dítko, konkuruje mému před 11 lety vyráběnému, který každý rok předvánoční čekání zpříjemňuje našim starším dětem.


Teno "starý" sice není tak dokonalý, ale dala jsem si s ním tehdy spoustu práce, je šitý ještě na Veritasce po mé babičce a jednoduše je z lásky k mým synům. Od začátku ho měli dohromady, tak to tak chci už nechat. Třeba na něj budou jednou s láskou vzpomínat tak, jako já vzpomínám na puntíkaté pytlíčky navěšené na dřevěném ramínku...



6 komentářů:

  1. Moc pěkné a že bych konečně se hecla a konečně ušila.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď jsem se podívala a přiznám se, že bych šla do chaloupek a teda ne Ragos si účtuje 105,- jako platba na účet , ale má to včetně pošty a to jsme teda škudla moc velké poštovné a za platbu. Tak nic. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Adventní kalendáře (hlavně ty dva prní) jsou moc hezké. Dívala jsem se na Fler, ale zatím je tam nemáte. Jak si je mohu objednat? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty první dva jsou už prodané:-) Mám v nabídce jiné dva a snad stihnu došít i nějaký ten český.

      Vymazat
  4. Nádhera. Jak velké jsou kapsičky u Makower z Ragos (strom) Díky

    OdpovědětVymazat