pozadí

pátek 7. listopadu 2014

Šatičky a legíny pro dcerku

The Dress and Leggins for my Daughter


Tento střih se mi v Ottobre zalíbil na první pohled. A počesaná teplákovina od Hamburger Liebe taky. Proužky jsou ze starších zásob, myslím, že je to česká výroba.


Teplejší šaty se hodí, navíc jsem si všimla, že i tatínek dcerku rád obléká do hezkého, rozhodně komplet nebude ležet v šuplíku.


Jediné, co mi trošku vadí, že teplákovina pruží na výšku, nikoliv, jak by člověk očekával, na šířku. Jinak se z ní šilo velmi dobře. Střih sedí, trochu jsem zmenšovala nejmenší velikost, aby byly šatičky nositelné ihned. Legínky s nabíranými koleny jsou už osvědčené, ideální pro lezoucí a stále si na zemi hrající batolata.


8 komentářů:

  1. Krásný komplet. Ta látka se mi též strašně líbí, ale než jsem jí viděla, pořídila jinou. Střih asi zaujal skoro každou z nás, jen abych řekla pravdu, tak mám strach z toho lemování, bez coverlocku. Nevím, jak by to vypadalo. Malá v novém jen září .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jity, nemám coverlock. Je to lemované na třetiny, 4cm proužek si z jedné strany ojedeš na overlocku, pak ho sežehlíš na třetiny a tepvre pak našíváš dvojjehlou kam potřebuješ. Dělá se to dobře, zkus:-)

      Vymazat
    2. Lemuju tak některé trička i tuniky (něco mám na blogu), jen mám trochu obavy z toho dlouhého lemu. Možná to natahuju trochu víc, než bych měla. Občas se na rukávech trochu stáčí, nevím jak to popsat. Kolem krku většinou dobré, ale ty rukávy jak kdy... Ale asi to taky zkusím.

      Vymazat
    3. Krásné šatičky! Prolistuju doma Ottobre, ten střih je přesně to, co teď hledám :-) Jen z toho lemování mám také strach. Zatím jsem si netroufla ani na tričko pro syna a to materiál už mám rok doma.

      Vymazat
  2. Nádhera, moc se mi líbí i kombinace barev.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné!! Moc hezká kombinace do šedivých dní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné, fešácké, barevně jsi to zvolila obdobně jako já :o)
    Dnes jsme na oslavě poprvé testovaly ty naše, tak taky brzy zveřejním...

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné!!! Závidím, když někdo umí šít.

    OdpovědětVymazat